Erős: Gulyás Gergely szerint Brüsszel olyan, mint a volt Szovjetunió

Megosztás

Brüsszel szorongatni akarja Közép-Európát, de a hurok körülötte is feszül, ezért komolyan át kell gondolnia térségünkhöz való viszonyát, mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Sieci lengyel konzervatív hetilapnak adott, hétfőn megjelent interjúban.

Az MTI összefoglalója szerint Gulyás az interjúban arról beszélt, hogy az európai uniós szervek főként Lengyelországot és Magyarországot támadják, de az utóbbi időben Szlovéniát és Ausztriát is.

„A brüsszeli tisztviselők problémája, hogy nem képesek tolerálni a másságot” (…) ebben az értelemben Brüsszel ma „az illiberalizmus fővárosa”.

-mondta Gulyás.

A miniszter szerint az Európai Bizottság elméletileg a szerződések őre, a gyakorlatban viszont korábban nem tapasztalt mértéket ér el a beavatkozás Magyarország belügyeibe. Brüsszel nem veszi tudomásul, hogy Európának ez a része más, mint a nyugati országok, és inkább kockáztatja az egész Európai Unió stabilitását, minthogy rugalmas legyen. Gulyás úgy vélte: Brüsszel még a legkisebb véleménykülönbséget sem képes elviselni, a „számunkra a Szovjetunió idejéből ismert elvet vallja, miszerint a jog a politika szolgálóleánya”.

(Telex.hu)

Related posts