Olyan EU-s pályázatokról tartott előadást Boldog István, amilyeneknek az elcsalásával vádolják

Megosztás

A Facebookon büszkélkedett el Boldog István azzal, hogy az uniós pályázatok előnyeiről beszélt polgármesterek előtt. Azt már nem tette hozzá, hogy épp olyan pályázati formáról van szó, amely kapcsán azzal vádolja az ügyészség, hogy pénzt kért vissza a polgármesterektől.

„Mindent megteszünk azért, hogy térségünk tovább fejlődjön!”

– ezzel rakta ki Boldog István a Facebookra azt, hogy bemutatót tartott polgármestereknek a TOP Plusz átfogó fejlesztési csomagról.

444 szúrta ki a bejegyzést, amelyben Boldog arról írt: „Nagyon fontosnak tartom, hogy a térségünk polgármesterei a lehető legalaposabb tájékoztatást kapjanak a programról, mert így a települések számára a legjobb pályázati konstrukciókat nyújthatják be a programban”.

Boldog ellen tavaly emeltek vádat, a vádirat szerint a hozzá köthető elkövetői kör a hivatali helyzetével visszaélve befolyásolta a TOP pályázati eredményeket, majd elérte azt is, hogy az általuk kiválasztott kivitelezők kapják a munkát, akiktől ezért pénzt kért, és a polgármesterektől is visszaosztást kért az elnyert pénzekből.

Boldog – akire az ügyészség hat év börtönbüntetést kért – tagadja a vádakat. Az ügynek egyetlen olyan vádlottja volt, aki minden ellene felhozott vádpontban elismerte a bűnösségét, az ötödrendű vádlott G. Vanda, aki beismerte, hogy ő vett át és juttatott célba kenőpénzeket, a többiek még a tárgyalásukra várnak.

Kapcsolódó cikkek