Türelmetlen volt a miskolci rabló, ezért rátámadt áldozatára és elvette tőle a pénzt

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 29 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés és rablás bűntette miatt. A férfi életveszélyesen bántalmazta a sértettet és elvette a pénzét.

A vádirat szerint a férfi 2020. február hónap második felében Miskolcon a társaságában lévő nővel együtt az utcán találkozott az egyik sörözőből hazaigyekvő sértettel.

A nő beszélgetett a sértett férfival, amelynek az lett az eredménye, hogy egy garázssornál szexuális szolgáltatást nyújtott számára. A sértett ezután hazaindult, de rövid idő elteltével ismét összetalálkozott a vádlottal és a nővel, majd beszélgetésüket követően felhívta őket a lakására, ahol közösen italoztak.

A lakásból távozva a nő pénzt kért a férfitól azzal a hivatkozással, hogy egy 20.000 forintos bírságot be kell fizetnie. A férfi az anyagilag megszorult nőt megsajnálta, ezért elmentek a pályaudvarnál lévő pénzautomatához, felvett 15.000 forintot, majd visszamentek. A lakása közelében összetalálkoztak a vádlottal, aki rákérdezett, hogy mi van a pénzzel, és megtudta, hogy a sértett még azt nem adta át a nőnek. A férfi ezért egyre indulatosabb lett, követelte a pénzt, többször megpróbálta megütni a sértettet, aki védekezett, illetőleg kitért a támadás elől.

Amikor a sértett hátat fordított a vádlottnak, ő a földre lökte. Az utcán fekvő sértett fejét többször megrúgta, majd rátérdepelt a mellkasára és ököllel ütlegelte a fejét, pedig ekkorra a sértett eszméletét vesztette. A férfi átkutatta a zsebeit, és 22.000 forintot vett el tőle.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos szemüregcsont, arccsont, állkapocs-csont törés sérüléseket szenvedett el, amelyek ha kiterjedtebb koponyaűri vérzéssel járnak, halálos kimenetelű lehetett volna, ennek elmaradása részben a véletlennek tudható be.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő – többszörös és különös visszaesőnek minősülő – vádlottal szemben fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást és pénzbüntetést indítványozott azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

Kapcsolódó cikkek