A CNN meleg riportere megkérdezte Szijjártótól, hogy őt is pedofilnak tartja-e – Szijjártó nem igazán válaszolt rá

Megosztás

A CNN-nek adott interjút a jelenleg az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszaka miatt jelenleg is New Yorkban tartózkodó Szijjártó Péter, aki ezúttal a homoszexualitása miatt a témára különösen érzékeny Richard Questtel beszélgetett ismét a melegellenessé eltérített pedofiltörvényről az amerikai csatornán.

Ahogy azt a Szijjártó Péter Facebook-oldalára magyar felirattal, Régi ismerős, új vádak – a teljes CNN interjú címmel feltöltött anyag elején Quest is összefoglalta, az EU és Magyarország komoly vitában áll egymással a pedofiltörvény miatt, amely ugye megtiltja, hogy bármely tizennyolc év alatti személynek pornográf, valamint olyan tartalom, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti. A CNN műsorvezetője Ursula von der Leyen megszólalását is idézte, melyben az Európai Bizottság elnöke szégyennek nevezte a törvényt, majd Szijjártónak szegezte a kérdést, hogy melegként rá is vonatkozik-e a törvény, pedofilnak tartja-e őt.

A magyar külügyminiszter azt mondta, tiszteletben tartja azt az életmódot, melyet Quest választott, és álláspontja szerint a jogszabály is tiszteletben tartja minden felnőtt, tizennyolc év feletti személy jogát arra, hogy olyan életmódot válasszon, amilyet élni akar, szeressen is bárkit. Ezután a júliusi, ugyancsak a CNN-nek adott interjúja után ismét azt fejtegette, hogy a jogszabálynak két teljesen elkülönülő része van:

az egyik rész arról szól, hogy nagyon szigorúan kell büntetni, szankcionálni minden, a pedofíliával összefüggésben elkövetett cselekményt,
a jogszabály másik része pedig biztosítja, hogy annak érdekében, hogy megvédjük a gyermekeinket, a gyermekeink szexuális orientációjával kapcsolatos nevelés kizárólagos joga a szülőké.
Quest erre azt mondta, hogy ebben az esetben sajnálatos, hogy ugyanabban a törvényben kaptak helyet, majd rögtön áttért arra az ellentmondásra, hogy bár Magyarországon a beleegyezési korhatár jelenleg 14 év (ekkortól lehet szabad döntés alapján szexuális kapcsolatot létesíteni), a törvény mégis a 18 év alattiakról beszél. Magyarán van egy olyan törvény, amely alapvetően kimondja, hogy azok az emberek, akik egyébként már négy éve gyakorolhatták volna ezeket a cselekményeket, nem láthatnak arról szóló tartalmat. Szijjártó erre a szempontra konkrétan nem válaszolt, inkább azt emelte ki, hogy a felnőtté válás kora ugyanakkor 18 év, ezért mondja ki ez a jogszabály azt, hogy 18 éves korig a szülők kizárólagos joga a gyerekek szexuális orientációra vonatkozó nevelése.

„18 éves kor felett pedig, bármi is történik, ahhoz az államnak semmi köze. Semmi. Tehát bárkit is szeretnek a 18 éves kor feletti felnőttek, akárkivel is akarnak együtt élni, bármilyen életet is akarnak élni, ahhoz semmi köze az államnak. Ezért kell elmondanom, hogy mennyire bosszantó, hogy ezt a jogszabályt úgy állítják be, mintha LMBTQ-ellenes törvény lenne. Frusztráló, hogy azok, akik kritizálnak bennünket azt mondják, hogy ez a törvény diszkriminatív a homoszexuálisokkal szemben, mert ez nem igaz – egyszerűen nem igaz”

– fogalmazott a külügyminiszter. Az nem derült ki, hogy pontosan miért nem igaz ez az állítás, ahogy az sem, hogy ha semmi köze az államnak ahhoz, hogy kit szeretnek, kivel élnek együtt felnőtt emberek, miért tartják elképzelhetetlennek a melegházasság legalizálását – az EP állásfoglalása ellenére –, vagy miért lehetetlenítik el a meleg párok örökbefogadását.

Quest meg is kérdezte tőle, hogy ha ez a helyzet, miért kritizálja ennyire élesen a törvényt Von der Leyen mellett egy rakás európai ország is, dacára annak, hogy nyilván rendelkeznek tanácsadókkal és vannak szakértőik is. Szijjártó szerint itt egyszerűen arról van szó, hogy van az országoknak egy kis csoportja, amely másként gondolkodik a témáról. Mint mondta, nagyon komoly vitában állnak Ursula von der Leyennel is, és Orbán korábbi véleményét is osztotta, mely szerint szégyen, ahogyan a Bizottság elnöke beszél a magyar jogalkotásról.

A videó itt megtekinthető:

(Telex.hu)

Related posts