Kis híján tragédia: nem sok hiányzott, hogy egy második világháborús kézigránáttal igazítsa helyre kapáját egy férfi

Megosztás

Szerencsére a szomszéd időben kapcsolt, hogy talán nem egészen ezt az eszközt kellene használnia.

Egy éles, duplafejjel és gyújtószerkezettel is ellátott támadó kézigránáttal esett kis híján a szerszámnak.

Világháborús kézigránáttal akarta megszerelni a kapáját egy őrbottyáni férfi – írta a MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred a Facebook-oldalán kedden. Azt követően került elő a gránát, hogy a férfi észrevette, a szerszám feje lötyög. Bement a sufniba és keresett egy alkalmasnak tűnő eszközt, hogy ráüsse a kapa fejét a nyélre.

Mielőtt hozzákezdett volna, szerencsére a szomszédja észrevette, hogy nem a legjobb eszközt találta meg a művelethez és szólt is neki, hogy az egy kézigránát lehet. Ezek után kihívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerész ügyeletet.

A poszt szerint Csorba Zoltán őrmester, tűzszerész járőrparancsnok a helyszínen megállapította, hogy egy éles, duplafejjel és gyújtószerkezettel is ellátott, magyar gyártmányú, második világháborús, 42 M Vécsey típusú támadó kézigránát került elő, amellyel szerencsére egyetlen ütést sem mért korábban a bejelentő a kapa fejére. A katonák elszállították a kézigránátot a helyszínről a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol meg fogják semmisíteni.

(Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek