Készüljünk, az eddigiektől teljesen eltérő bérleteket és jegyeket hoz forgalomba az MVK

Megosztás

Leginkább a hamisítás elleni küzdelem miatt vezeti be a hőpapíros technológiát.

Fokozatosan vezeti be jegy- és bérletpénztáraiban, illetve ügyfélszolgálati irodájában a helyszíni, hőpapírra történő jegy- és bérletnyomtatást szeptembertől a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) – tájékoztat a közlekedési vállalat.

Az új, hőpapíros nyomtatási technológia a hamisításból adódó visszaélések lehetőségét csökkenti. Az elmúlt időszakban a szolgáltatás színvonalának javítására több intézkedést vezetett be a miskolci közlekedési társaság. Tavaly elindította a  mobiljegy szolgáltatást,  márciusban pedig új pénztárgépeket és ehhez kapcsolódó új értékesítési rendszert helyeztek üzembe. Ez az új az értékesítési rendszer az alapja az életbe lépő helyben nyomtatásnak is, aminek köszönhetően a nyomdában készült jegyek és bérletek többségét felváltják a vásárláskor a jegypénztárakban speciális hőpapírra nyomtatott, megújult grafikájú jegyek és bérletek.

A hőpapírra nyomtatott díjtermékek megjelenése eltér a korábbi, az utasok által már megszokott formátumtól, változik a jegyeken és bérleteken szereplő elemek elrendezése és az ikonok is új formában jelennek meg. A korábbiakhoz képest az új technológiával nyomtatott értékszelvények már nem csak hologram csíkkal vannak ellátva, hanem egyéb biztonsági elemekkel is, mint például láthatatlan UV alnyomat vagy mikroírás.

Kiemelték: A hőpapír egyedi tulajdonságaiból adódóan nagyon fontos a nyomtatott díjtermékek megfelelő tárolása: a jegyeken és bérleteken szereplő adattartalom olvashatósága és megóvása érdekében azokat napsugárzástól, hőhatástól és nedvességtől – lehetőség szerint – egy erre alkalmas tokban tartva kell megóvni.
Tekintettel arra, hogy az átállás folyamatos, a papíralapú és a helyben nyomtatott díjtermékek előreláthatólag hosszabb ideig forgalomban maradnak – zárul a közlemény. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek