44 év után újjáalakult a DVTK kézilabda szakosztálya

Megosztás

Hosszú előkészületek után újjáalakult a DVTK 1977-ben megszűnt férfi kézilabda szakosztálya. A sportág visszatérése piros betűs ünnep a DVTK-család életében, hiszen a Diósgyőr kézilabdázói az előző évszázad közepén évtizedeken keresztül öregbítették a klub jó hírnevét – számolt be a borsodi klub honlapja.

“Mindenekelőtt szeretném megköszönni a DVTK vezetőinek, hogy úgy döntöttek, visszaépítik a magyar kézilabdázás egyik nagy hagyományokkal rendelkező vidéki bástyáját” – nyilatkozta Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. “A kézilabda hazánk egyik legnépszerűbb sportja, a DVTK pedig a legnépszerűbb vidéki egyesület, így ebből a kapcsolatból csak és kizárólag valami nagyon jó dolog születhet. Biztos vagyok benne, hogy a klub hagyományaira, a DVTK stabil hátterére és a diósgyőri szurkolók fanatizmusára építkezve néhány éven belül ismét ott lesz a legjobb hazai klubok között a diósgyőri férfi kézilabda csapat. Fontos, hogy az északkelet-magyarországi régió és a kézilabda egymásra találjon, de talán ennél is fontosabb, hogy olyan utánpótlásbázissal rendelkezzen az újjáalakuló klub, amely nem csak a Diósgyőr felnőtt csapatának, hanem hosszabb távon akár a válogatottnak is alapembereket nevelhet. Örömömre szolgál, hogy üdvözölhetem a DVTK-t! A magam és munkatársaim nevében is sok sikert kívánok!”

“A háttérben már régóta dolgoztunk azon, hogy 1977 után újjáalakuljon a DVTK kézilabda szakosztálya, nagy öröm számomra, hogy végre sikerült” – tette hozzá Sántha Gergely, a DVTK elnöke. “Ezúton is szeretném megköszönni Kocsis Máté elnök úrnak és munkatársainak az eddigi támogatásukat, hiszen közös érdekünk, hogy az északkelet-magyarországi régióban erősödjön a kézilabda sport. Mindenképpen szerettünk volna a férfi teremsportok felé is nyitni, ezzel megtettük az első lépést. A DVTK kézilabda szakosztálya 1948-ban alakult, igaz, akkor még többnyire nagypályán űzték a diósgyőri fiatalok ezt a sportot, majd a kispályás kézilabda térhódítása után csapataink többször végeztek dobogós helyen és számos játékosunk erősítette a nemzeti válogatottat is. A kezdeti időszakban az utánpótlás rendszer megfelelő kialakítására koncentrálunk, de biztos vagyok benne, hogy néhány esztendő elteltével a klubhoz a 24. sportágként csatlakozó kézilabdázóink újra fel tudják venni majd a versenyt az ország legjobb csapataival.”

A DVTK sportágai jelenleg: asztalitenisz, atlétika, autósport, birkózás, darts, e-sport, erőemelés, jégkorong – női-férfi, judo, kajak-kenu, kerékpár, kézilabda – férfi, kosárlabda – női-kerekesszékes, labdarúgás – női-férfi, lovassport, muaythai, műkorcsolya, ritmikus gimnasztika, röplabda – női, sakk, short track, sí, tájfutás, triatlon.

Forrás: dvtk.eu

Related posts