Újabb lakásokra lehet pályázni Miskolcon

Megosztás

Az E-lakáspályázat keretében 36 ingatlan találhat gazdára – írja közleményében a borsodi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtóosztálya.

A Covid-19 járvány okozta nehéz körülmények miatt még tavaly, az Ingatlangazdálkodási Igazgatóság a Miskolc Holding informatikusaival közösen, egy elektronikus rendszer létrehozásával kínáltak megoldást a miskolciaknak arra, hogy a lakásokra jelentkezők a veszélyhelyzet keretei között személyes ügyintézés nélkül is egyszerűen és gyorsan nyújthassák be pályázatukat. 

A mostani pályázat szeptember 20-án indul, melyen összesen 36 önkormányzati bérlakás kerül meghirdetésre, 3 pályázati forma keretében. Költségelvű pályázaton 14 lakás kerül bérbeadásra. A költségelvű pályázat feltételei a korábbi évekhez képest nem változtak, 3 éves miskolci helyben lakás, vagy 1 éves folyamatos miskolci munkaviszony, illetve a pályázati kiírásban feltüntetett jövedelem szükséges a pályázat érvényességéhez. A fiatalok pályázatán 17 lakás közül választhat az, aki a 35. életévét még nem töltötte be, legalább 6 hónapos miskolci munkaviszonnyal rendelkezik és legalább havi 20 ezer forintos lakástakarékosságot vállal. A nyugdíjasok pályázatán 5 lakás kerül kiírásra az öregségi nyugdíjra jogosultak részére.  Egy-egy pályázati formán belül legfeljebb 3 lakásra adható be pályázat.

A pályázatok a Miskolc Holding Zrt. www.ingatlangazdalkodas.miskolcholding.hu honlapján közzétett linken keresztül, előzetes regisztrációt követően nyújthatók be. Ugyancsak itt tekinthetők meg a lakásokról feltöltött fényképek, műszaki dokumentációk, továbbá a pályázati feltételeket, fizetendő bérleti díjakat, felújítási költségeket tartalmazó pályázati kiírások. A pályázati kérelemhez előzetesen semmilyen dokumentumot nem kell csatolni, a kérelemben feltüntetett adatokat, nyilatkozatokat alátámasztó iratokat kizárólag a nyertes pályázóknak kell majd benyújtaniuk a szerződéskötést megelőző vizsgálat során.

A kiválasztott lakások személyes megtekintésére a szerződéskötést megelőzően, kizárólag az első helyre sorolt pályázóknak van lehetősége.

A pályázatok 2021. szeptember 20. 8.00 órától 2021. október 4. 16.00 óráig nyújthatók be. Elbírálásukra legkésőbb a pályázatok lezárását követő 60 napon belül kerül sor.

A pályázat benyújtásával kapcsolatban az alábbi telefonszámon, illetve e-mail címen érdeklődhetnek:

70/705-6230; 70/658-3396; 70/430-8681

e-mail cím: [email protected]

Kapcsolódó cikkek