Tovább csúszik a Szputnyik engedélyeztetése, a WHO hibát talált az egyik orosz vakcinagyárban

Megosztás

Felfüggesztette az Egészségügyi Világszervezet a Szputnyik V vakcina engedélyezi folyamatát, mert az egyik orosz vakcinagyár nem felelt meg teljesen az előírásoknak, írja az Euronews alapján a Telex.

A WHO egyik képviselője minderről azt mondta egy csütörtöki konferencián, hogy a gyárnak el kell végeznie a szükséges változtatásokat, mielőtt egy újabb ellenőrzést tartanának ott. A szervezet egyelőre arra vár, hogy ezek a változtatások megtörténjenek. Ezután a Szputnyik akár meg is kaphatja a jóváhagyást.

Az itthon is széles körben használt orosz vakcina engedélyeztetése egyébként nemcsak a WHO-nál, hanem az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA) is várat magára. Az oltóanyag folyamatos felülvizsgálata március 4-én kezdődött meg. Az ügynökség azt vizsgálja, hogy a vakcina megfelel-e a hatékonyságra, biztonságra és minőségre vonatkozó uniós előírásoknak. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke úgy nyilatkozott, az Európai Gyógyszerügynökség számára még mindig nem áll rendelkezésre elegendő adat a Szputnyik V uniós alkalmazásának engedélyezéséhez.

via Telex.hu

Kapcsolódó cikkek