Semmi felelősségre vonás, büntetlenül megússzák az öngyilkosságba hajszolt fiú zaklatói

Megosztás

Vajon a lelkiismeretük sem szólal meg soha?

Nem indított büntetőeljárást a rendőrség az iskolai bántalmazások miatt öngyilkosságot elkövetett T. Gábor ügyében, vagyis nagyon úgy néz ki, hogy a 16 éves vajai fiú zaklatói hivatalos felelősségre vonás nélkül megússzák a történteket és felelőse sem lesz a tragédiának – írja az Index.hu.

A lap megkereste a a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát az alábbi kérdésekkel:

  • Történt-e feljelentés bárki részéről az ügyben a történtek miatt?
  • Tudnak-e arról, hogy a fiú iskolai zaklatás áldozata lehet?
  • Indult-e nyomozás a fiú iskolai zaklatásával kapcsolatban? Ha nem, akkor miért nem?
  • Kihallgatták-e a fiú osztálytársait, zaklatóit?
  • Felmerült-e egyáltalán, hogy közigazgatási eljárás helyett büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet és a haláleset okát?

A hatóság meglehetősen szűkszavú válaszában mindössze annyit közöltek, hogy „a rendőrség a haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.”

Csak az osztályfőnök és Gábor néhány barátja kereste fel a gyászoló édesanyát.

T. Gábor múlt héten hétfőn tűnt el. Iskolába indult, de az intézménybe már nem ért oda, haza sem érkezett. Telefonját nem vette fel, a rendőrség és a családja keresni kezdte. Néhány órával később jött a tragikus hír: Gábort megtalálták, de már túl késő volt. A rendőrség arról adott hírt, hogy öngyilkosság történt. A fiú édesanyja állítja, iskolai zaklatás vezetett a tragédiához. A gyászoló családtól még csak bocsánatot sem kért senki. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek