Fekete-Győr: Orbán beismerte, hogy amit csináltak, az vállalhatatlan

Megosztás

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje szerint ma reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban vallotta be, hogy a 2010 óta folytatott gyűlöletkeltő politikája nem keresztényi. – írta Facebook bejegyzésében a politikus.

Orbán Viktor ma reggel a rádióban azt mondta: „Fontos, hogy a pápa bárhol jár, figyelmeztessen arra, hogy a gyűlöletkeltés, a származási, faji alapon való kirekesztés az olyan, amit egy keresztény ember nem vállal”. Fekete-Győr András ezzel kapcsolatban kijelentette, ez alapján Orbán Viktor politikája vállalhatatlan egy hívő embernek. „Ezzel igazából leleplezte magát: a 2010 óta tartó politikája a pápa kereszténység-felfogása alapján vállalhatatlan egy hívő embernek.”

„Mert az egyetlen, ami összeköti az elmúlt tizenkét évnyi Fidesz-kormányzást, az nem valamilyen érték vagy ideológia – sokkal inkább a gyűlölet és az egymásra épülő, milliárdos gyűlöletkampányok.”

– emeli ki a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

Fekete-Győr András példának hozza fel a jelenlegi gyűlöletkampányt a meleg közösség ellen, az antiszemita Soros kampányt, az uszítást a menekültek ellen és a nemzetellenességi álca alatt elüldözött CEU-t.

„Orbán ezzel beismerte: amit az elmúlt évtizedben ő és a pártja művelt, az egy igazi keresztény számára teljességgel vállalhatatlan. És még csak most indul a kampány – amiben aztán tényleg minden gonoszságukat be fogják vetni a hatalom megtartásáért.” – zárja posztját a Momentum politikusa.

Kapcsolódó cikkek