KRESZ-parkot kaptak a miskolci óvodások

Megosztás

Így igazán könnyen megtanulhatják a kicsik a közlekedési szabályokat.

KRESZ-parkot vettek birtokba a Központi Kórház területén található görögkatolikus nevelési intézmény óvodásai. A közlekedési szabályok megismertetésében a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai segédkeztek. A játszóteret az óvoda szülői munkaközössége hozta létre.

Már a legkisebbek is részt vesznek a közlekedésben. Erről Stefán János alezredes beszélt. – Szüleikkel el kell jutniuk a játszótérre, a bölcsődébe, az óvodába, vagy sok család választja a kerékpárt sportolási eszközéül. Azt kell megállapítanom, a gyerekek befogadóbbak a szabályok betartása iránt, mint a felnőttek. Hamarosan tanulhatunk majd tőlük, hiszen ők szüleik nagy kritikusai: mikor rossz példát mutatunk nekik, azt számonkérik– mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának kiemelt fővizsgálója, aki hozzátette, kiváló kis pályát rajzoltak itt fel. – Pont olyan, amilyennel az életben is találkozhatnak a kicsik: van rajta körforgalom, egyirányú utca, parkoló, lámpa, gyalogátkelőhely és benzinkút. 

Az intézménynek régóta dédelgetett álma volt egy KRESZ-pálya felfestése a beton placcra. – Nagyon örülünk annak, hogy végre megvalósulhatott – mondta el az óvoda vezetője, Molnár Istvánné Palkó Ildikó. – Valójában azok a szülők találták ki, akiknek gyermekei már nem is járnak ide. A százötvennégy óvodás felváltva használja majd az udvarrészt, hiszen hetente rotálódó rendszerünk van. Látni, hogy már most nagy élvezettel vették birtokba a kicsik a játékot. 

Csorba Ferencnek az tetszett a legjobban az ünnepélyes átadón, hogy ki is tudták próbálni. – Az a jó, hogy ilyen csodás napunk van. Anyukámmal sokszor megyek el biciklizni, szeretem ezt az elfoglaltságot – mondta az óvodás. 

A mini KRESZ-pályát a szülői munkaközösség hozta létre. – Kislányom most tanult meg kerékpározni, és mivel sokan vannak így, fontosnak tartottuk, hogy minél hamarabb rögzüljenek a közlekedési szabályok a gyerekekben – mondta Erdélyi Kinga, a munkaközösség vezetője, aki hozzátette, azt szeretnék, ha a kicsik nem szaladnának át az úton és szétnéznének az autók előtt. – A kivitelezésben az intézmény karbantartója segített. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek