Pálinkás Józsefnek nem lett meg a 20 ezer aláírás, így ő és pártja beáll Márki-Zay Péter mögé

Megosztás

Több ezer aláírás hiányzott Pálinkás Józsefnek ahhoz, hogy meglegyen az induláshoz előírt 20 ezer ajánlás a hétfői határidőre, így a miniszterelnökségért nem tud indulni az előválasztáson. A Telexnek annyit elárult, hogy a részeredményekből már látszott, hogy tízezernél több ajánlás jött össze, de az induláshoz előírt 20 ezres számtól messze járt.

Ennek legfőbb oka szerinte az erőforráshiány volt. A tavaly októberben alapított pártnak még nincs annyi aktivistája és pénze, mint a konkurenseknek.

Azok vannak előnyben, akiknek van egy listájuk, amely alapján célzottan tudnak ajánlásokat gyűjteni. Tudják például, hogy Gipsz Jakab aláír nekik, és ha van elég aktivistájuk, elmennek hozzá

– mondta Pálinkás a Telexnek.

Neki az első hete gyakorlatilag elment azzal, hogy Debrecenben összegyűjtötte az egyéni indulásához szükséges aláírásokat, és csak a második héten tudott Budapesten kampányolni.

A tapasztalatom az volt, hogy sokat kell az utcán lenni

– fogalmazott.

A fővárosban már sikerült napi ezer aláírást is összeszednie, amikor ott tudott lenni, nélküle azonban jóval kevesebben mentek oda az Új Világ Néppárt standjaihoz. Szerinte ez annak köszönhető, hogy az ő személye ismertebb, mint a párt neve.

Az ÚVNP 17 egyéni jelöltje tudja leadni a hétfői határidőre a 400 ajánlást. Köztük van Pálinkás is, aki egyéniben Hajdú-Bihar megye 1. választókerületében, Debrecenben indul.

Nem látom esélytelennek magam, de nem lesz könnyű.

Továbbra is kitartok amellett, hogy egy polgári-jobbközép pártra is szükség van a politikai palettán, mert különben csak egy baloldali-jobboldali szembenállás jön létre

– fogalmazott az esélyeiről és meglátásairól Pálinkás.


Miután Márki-Zay Péter augusztus elején úgy döntött, hogy az Új Világ Néppárt frakciójába ül jövőre a parlamentben, amennyiben mandátumot szerez és a párt frakciót tud alakítani. Pálinkás szerint emiatt logikus lépés, hogy ő és az Új Világ Néppárt jelöltjei

Márki-Zay Pétert támogatják mostantól miniszterelnök-jelöltként.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke hétfő reggel azt írta Facebook-oldalán, összesen 33 540 aláírást gyűjtött össze, az ő neve tehát rajta lesz a szavazólapon.

Kapcsolódó cikkek