Márki-Zaynak és Fekete-Győrnek összejött a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20 ezer ajánlás, Pálinkásnak nem

Megosztás

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje 33 540 ajánlást gyűjtött, azaz sikerrel vette a hivatalos jelöltté váláshoz szükséges utolsó akadályt, a minimálisan előírt 20 ezer támogató ajánlás összegyűjtését – írja a HVG. Erről maga a politikus számolt be a Facebook-oldalán hétfő délelőtt.

Nem sokkal később a Momentum jelöltje, Fekete-Győr András is bejelentette, hogy megszerezte a szükséges ajánlásokat. A Momentum politikusaira 65 ezer ajánlás érkezett az elmúlt két héten, ebből 25 ezret Fekete-Győr András kapott – jelentette be a párt miniszterelnök-jelöltje a Facebookon. A párt elnöke így már részt vehet az előválasztáson. Fekete-Győr elmondta, hogy rajta kívül pártjának 56 parlameti képviselő-jelöltje lesz ott a szavazólapokon.

Márki-Zay és Fekete-Győr mellett eddig több, mint 20 ezer ajánlást, Karácsony Gergely (MSZP-Pábeszéd-LMP), Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció) és Jakab Péter (Jobbik) gyűjtött össze.

Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke azonban arról számolt be, hogy nem sikerült összegyűjteni a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20 ezer aláírást. Pálinkás az ATV-ben azt mondta, hogy az aktivistáik még az utcákon vannak, de az ajánlóívek száma alapján arra következtet, hogy nem lett meg a szükséges mennyiségű aláírás.

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek