Az albánok előtt is fejet hajtott a magyar válogatott, történelmi vereség, korábban még gólt sem kaptunk Albániától

Megosztás

Néhány nap alatt két fontos világbajnoki selejtezőt veszítettünk el, rúgott gól nélkül, egyre távolabb a csoport első két helye.

A magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezők ötödik fordulójában az angolok elleni súlyos hazai vereség után Albánia ellen idegenben igyekezett javítani, és mivel nem tudott gólt szerezni, 1-0-ra veszített, amivel a negyedik helyre csúszott vissza a csoportjában. A vb-reményt jelentő második hely egyre távolodik.

A 87. percben dőlt el az összecsapás. Fiola párharcot veszített az ellenfél térfelén, a földön maradt, a játékvezető nem fújt semmit – később visszanézték videón, nem is kellett semmit ítélnie -, az albánok előreadták a labdát Brojának, aki rávezette Langra, megtolta mellette, és amikor már a tizenhatoson belül járt, a bal kapufa mellé bombázott. Dibusz vetődött, de lemaradt a labdáról. A Southampton játékosa a Chelsea-ben nevelkedett, még csak 19 éves, őt tartják az albán futball legnagyobb ígéretének.

A folytatásban a magyar válogatott elkeseredetten támadott, küzdött, de az egyenlítésre nem maradt esélye, még ha egyre több csatár is volt a pályán.

A csoport másik meccsén Anglia 4-0-ra verte Andorrát is. Magyarország Andorrát fogadja szerdán, jó lenne befejezni egy megnyugtató játékkal elért sikerrel a sorozat ezen részét.

Albánia – Magyarország 1-0
Elbasan, 5000 néző

Albánia: Berisha – Doka (Hoxhallari), Kumbulla, Ismajli, Djimsiti – Abrashi (Cekici), Gjasula, Bejrami (Laci), Trashi (Roshi) – Balaj (Broja), Uzuni

Magyarország: Gulácsi (Dibusz) – Orbán, Lang, Szalai – Botka, Kleinheisler, Nagy, Gazdag (Sallói), Fiola – Szoboszlai, Sallai

Gól: Broja, 87. percben

(Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek