Nem semmi: végre kiderült, miért találtak a Dunában egy autót

Megosztás

Sokáig nem volt érthető senkinek, mit keresett egy gépkocsi a folyóban. Most fény derült a titokra, a sofőr szándékosan vezette a Dunába az autót, mivel nem az övé volt.

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették a 24 éves férfit, aki Romhány településről tulajdonította el az autót.

A Rétsági Rendőrkapitányság lopás bűntett és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 24 éves tereskei lakossal szemben.

A férfi 2021. augusztus 29-ére virradó éjjel egy romhányi családi ház mellett parkoló személygépkocsit a benne hagyott kulccsal beindított és azzal Rétságra közlekedett. A járőrök a körözésben szereplő járműre, amelyet a férfi vezetett a város belterületén felfigyeltek és azt a szolgálati gépjárművel Vácig követték, ahol a férfi a rendőri ellenőrzés alól kivonta magát és ismeretlen helyre távozott. A férfi ezt követően, hogy a járművet elrejtse, és a felelősségre vonást elkerülje a személygépkocsit a Dunába vezette, amelyet a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak.  

A nyomozók megállapították, hogy a tereskei lakos az eltulajdonított személygépkocsival úgy vett részt a forgalomban, hogy őt a Balassagyarmati Járásbíróság 2022. február 25-ig a járművezetéstől eltiltotta.

A rendőrök a gyanúsítottat 2021. augusztus 31-én elfogták, előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A hatóság tagjai a napokban előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására. (Police.hu)

Kapcsolódó cikkek