Orbán a római katolikus találkozón való részvételéért még fizetett is

Megosztás

Egyre kellemetlenebb az ügy a miniszterelnök számára, az kezd teljesen világosan kikristályosodni, hogy a méregdrága óradíjú honvédségi gépet magáncélra használják Orbánék… már nem először és nem másodszor.

A hvg.hu a rendezvény szervezőitől megtudta, hogy részvételi díjat kellett fizetniük azoknak, akik részt vettek a „katolikus törvényhozók nemzetközi találkozóján” Rómában, így Orbán Viktornak és a többi magyar vendégnek is.

 Orbán egy lépcsőn ülve beszélte meg olasz szövetségesével, hogyan kezelnék az afganisztáni válságot  Fotó: Novák Katalin/Facebook

„Non-profit szervezet vagyunk, a díjat csak arra használjuk, hogy a rendezvény költségeit álljuk” – írta az ICLN, ami nem állja a vendégek vagy családtagjaik költségeit, kivéve a felszólalókét, de idén nem volt köztük magyar.

A katolikus törvényhozók éves konferenciájának szervezői mindig biztatják a politikusokat, hogy ha kívánják, vigyék magukkal házastársukat és gyerekeiket, de azt hiába kérdeztük az ICLN-től, hogy Orbánt elkísérték-e az eseményre rokonai, és ha igen, akkor hányan voltak.

A miniszterelnököt csütörtök este fotózta le a 444.hu olvasója egy római étterem teraszán a felesége és a fia társaságában. Cikkünk megjelenése után sajtófőnöke közölte, hogy Orbán Viktor hivatalos útra ment, „a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vesz részt, amelyet minden esztendőben Rómában és az olasz főváros közelében fekvő Frascatiban tartanak meg”. A közlemény szerint Orbán pénteken érkezett Rómába, a fotó viszont csütörtökön készült.

 Orbán Viktor kormányfő háttal, fehér ingben, jobbra tőle Lévai Anikó, vele szemben pedig Orbán Gáspár honvédtiszt csütörtök este egy római étteremben  Fotó: 444.hu

A következő napokban kiderült, hogy Novák Katalin családügyi miniszter is ott volt a konferencián, és a 24.hu szerint Orbánt meg a többi magyar résztvevőt a találkozóra menet több helyszínen szedte össze a kormánygépként használt HM Dassault Falcon 7X. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek