Biztonságosabbá és energiahatékonyabbá vált a távhőszolgáltatás Miskolcon

Megosztás

Az Avason zajlanak fontos felújítások egészen novemberig.

A Csermőkei út mintegy 500 méteres szakaszán cserél távhővezetéket a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. A beruházás eredményeként biztonságosabb és energiahatékonyabb lesz a melegvíz- és a fűtésszolgáltatás. Az augusztus 9-én indult munka várhatóan november 15-én ér véget.

Bernáthné Barczi Judit, a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. koordinációs és kommunikációs főmunkatársa elmondta, az új vezeték részben a meglévő nyomvonala felett épül meg, így a telepítés közben nem áll le a távhő. Arra a rövid időre azonban, amíg tart majd a régi vezeték kiváltása, szünetelni fog a szolgáltatás – ez várhatóan novemberben történik meg, és a főmunkatárs becslése szerint nem egész egy napig tart majd.

A fejlesztés a teljes avasi hőkörzetet ellátó gerincvezeték említett szakaszát érinti. Bernáthné Barczi Judittól azt is megtudtuk, egy körülbelül 50 éves, elöregedett vezetékről beszélünk, amely állapotából fakadóan több meghibásodást okozott már. A modern technológiával készült, előre szigetelt, új vezeték energiatakarékosabb és üzembiztosabb szolgáltatást jelent a társaság számára. A beruházás 310 millió forintból valósul meg. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek