Rablást színlelt a pénzszállító, miután milliókat lopott munkája közben

Megosztás

Sikkasztás miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy pénzszállító cég alkalmazottja ellen. A vádirat szerint a harmincas éveiben járó vádlottnak a bankautomatákban lévő pénzkazetták feltöltése volt a feladata, azonban anyagi gondjai miatt elhatározta, hogy hozzányúl a rábízott összegekhez. Először egymillió forintot vett el, melynek egy részéből rendezte adósságait, a másik részét pedig szerencsejátékra költötte. Utóbbin nem nyert, ezért úgy döntött, hogy ismét egymillió forintot vesz el az automatákba szánt pénzből.

A férfi 2021 áprilisáig hat bankautomatából összesen 14 millió 664 ezer forintot lopott el.

A férfi a hiány leplezésére álrablást talált ki: május 28-án az egyik nyíregyházi bankautomatába szánt 15 millió forintból előbb a többi automatából elvett és hiányzó pénzt töltötte vissza, majd a megmaradt 336 ezer forinttal az örökösföldi ATM feltöltésére indult.

Az automata közelében a szolgálati fegyverével többször fejen ütötte magát, a pénzt a helyszínen szétszórta, majd visszament a gépkocsiban várakozó munkatársához, akinek az állította, hogy kirabolták.

A rendőrség fegyveres rablás miatt kezdett nyomozni, de később, a közel két hétig letartóztatásban lévő férfi részletes beismerő vallomást tett, emellett a teljes kárt is megtérítette a munkáltatójának. Martossy György hozzátette, az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre és egyúttal pénzbüntetésre ítélje, valamint tiltsa el a pénzszállítói foglalkozástól. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

MTI

Kapcsolódó cikkek