Elszaladt a kutyájuk, így Magyarországra tévedt az eltűnt szlovák pár

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. augusztus 21-én a déli órákban telefonált egy férfi – kezdi az esetről készült beszámolót a police.hu. A bejelentő a magyar nyelvet törve elmondta magáról, hogy szlovák állampolgár és hozzátartozójával, valamint kutyájukkal a reggeli órákban gombászni indultak. A kutya azonban elszaladt egy őz után. Ők a kutya után sietve letértek az ismert útvonalról és órák óta bolyonganak az erdőben, feltehetően már Magyarország területén vannak.

A rendőrök azonnal megszervezték az eltévedt személyek keresését. Az Edelényi és az Encsi Rendőrkapitányság állománya, – a társhatóságokkal történt folyamatos kapcsolattartás mellett – összehangolt kutatást hajtott végre, melynek eredményeként az esti órákban sértetlenül találták meg a kimerült párost.

A rendőrök vízzel látták el a reggel óta az erdőben kóborló embereket, akik leparkolt autójuktól légvonalban mintegy tizenöt kilométert tettek meg, majd őket sértetlenül átadtak a szlovák hatóságok munkatársainak.

Kapcsolódó cikkek