Egy újabb Operatív Törzs alakul, ez most a kongresszus miatt

Megosztás

Müller Cecíliáékat már másfél éve nagyon jól ismerjük, de ez most valami más.

Az új operatív törzs felel az ide látogató védett személyek biztonságáért. A pápára a TEK fog vigyázni.

Újabb operatív törzs alakul Magyarországon, ezúttal a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lebonyolítására – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Kovács szerint fontos, hogy az eseményt a lehető legnagyobb biztonságban rendezzék meg, és hangsúlyosan szólt az ide látogató védett személyek biztonságáról is.

Kovács hozzátette, hogy bár úgy véli, az államnak az egyházi rendezvényekkel nincs dolga, de elsődleges feladat az ide látogató mintegy százezer ember biztonságának szavatolása, valamint egyes kulturális programok megszervezése a nemzeti rendezvényeken megismert formában. Kovács Zoltán beszámolt arról, hogy már több mint egy éve működik egy előkészítő csoport a rendezvénysorozat kereteinek megtervezésére.

A kongresszus biztonságáról persze nem csak az új operatív törzs gondoskodik: a rendőrség is részt vesz a rendezvény biztosításában, méghozzá négyéves előkészítő munka után – jelentette be Kuczik János, a Készenléti Rendőrség parancsnoka. Közölte: az ide látogató Ferenc pápa személyvédelmét a Terrorelhárítási Központ látja el. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek