Itt a következő: a kormány a hulladékgazdálkodást is kiszervezi az állam alól

Megosztás

Sorozatosan érkeznek azok a területek, amelyek kezelését, felügyeletét az Orbán-kormány magánkézre juttatja, a legújabb a hulladékgazdálkodás.

A ted.europa.eu-n a tegnapi napon megjelent a felhívás a magyar koncesszori rendszerre, amely 35 évre adná oda a hulladékgazdálkodási jogokat (és óriási állami támogatásokat) az egyetlen kiválasztott koncesszor részére. Azon túl, hogy a rendszer ellentétes számos EU-s irányelvvel, pályázati határidőnek 2021. szeptember 9-ét jelölték meg, azaz 12 munkanapot adtak egy 35 évre szóló koncesszori pályázatra.

Az ügyről Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje írt Facebook-oldalán:

“A Fidesz 35 évre kiszervezné a hulladékgazdálkodási jogokat. Nem is akárhogy: összesen 12 nap jelentkezési időt adtak egy 35 évre szóló kizárólagos koncesszori pályázatra. Persze meglepődni nem kell, régóta egyértelmű, hogy mindent vinni akarnak a bukás előtt: ahogy az egyetemeinket is olyan alapítványokba szervezték ki, amelyek működését és joggyakorlását több évtizedre biztosították be, most a hulladékgazdálkodási jogokat is maguknak akarják. A lopás, az állami funkciók magánosítása már nem a kivétel – az utolsó évre ez lett a Fidesz politikájának a lényege”

– írta a politikus.

Kapcsolódó cikkek