Elfogták a miskolci dílert, aki ötszázért árulta a veszélyes, pszichoaktív anyagot a városban

Megosztás

Miskolc legszegényebb környékén árulta a “varázsdohányt”, ami eddig is sok gondot okozott megjelenése óta.

Új díler jelent meg a számozott utcák környékén, őt és egy társát is elfogták a rendőrök.

Elfogtak és új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki két férfit a rendőrök Miskolcon. Sz. Gábor a hatóság szerint adagonként 500 forintért terítette a K. Tibortól szerzett varázsdohányt a város legszegényebb környékén, a számozott utcákban.

rendőrség közleménye szerint a tavaly öt hónapon át végrehajtott intézkedéssorozat eredményeképpen a városrészben visszaesett az új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűnözés, idén augusztus azonban 16-án azt a jelzést kapták, hogy új kereskedő jelent meg. Nyomozás indult, amelynek eredményeként a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai megállapították, hogy a 30 éves, helybeli Sz. Gábor terjesztheti a kábító hatású anyagot. A másnap tartott közös rendőri akciós során először két fogyasztóval szemben intézkedtek, akik varázsdohányt vásároltak a férfitól. Tőlük új pszichoaktív anyaggal átitatott növényi anyagokat foglaltak le. Ezután sikerült elfogni a dílert, akinél a kutatások alkalmával hatóanyagot, már elkészített varázsdohányt és nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le.

Beazonosították, majd elfogták Sz. felső kapcsolati forrását, az ugyancsak 30 éves K. Tibort is. A nála tartott kutatás során bruttó 15 gramm új pszichoaktív anyagnak minősülő hatóanyagot, illetve készpénzt foglaltak le.

A férfiak elismerték a bűncselekmény elkövetését. A Miskolci Rendőrkapitányság kezdeményezte a letartóztatásukat. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek