Hadházy Ákos: Mit keres a hernádvécsei falubusz a bolgár tengerparton?

Megosztás

Újabb rejtélyes, ezúttal borsodi vonatkozású jelenséget tárt fel Hadházy Ákos. Mint Facebook-bejegyzésében írja: néhány napja a bolgár tengerparton, Neszebarban fotózták le a hernádvécsei falubuszt. “Egészen biztos, hogy nem bevásárolni mentek vele az időseknek vagy nem az orvoshoz vittek vele valakit, mert Neszebar és Hernádvécse 1400 kilométerre van egymástól” – írta a politikus.

Hadházy hozzátette: reméli, rövidesen érkezik valami hivatalos magyarázat, mert “sajnos sok helyről hallottam olyat, hogy a falu elöljárói szoktak nyaralni menni az EU-s pénzből vásárolt falubusszal”.

A függetlenül képviselő posztja alá kommentelt aztán Hernádvécse polgármestere: Kovácsné Orosz Zsuzsanna szerint az önkormányzat nem rendelkezik falubusszal. “Az 500 lelken aluli településeken működhet falugondnoki ellátás. Hernádvécse 1100 lélekszámú település. Ezt a tisztelt Hadházy Úrnak tudnia kellene. Ha nem ismeri a jogszabályt először nézzen utána és úgy posztoljon lejárató dolgokat az önkormányzatról” – tette hozzá a borsodi polgármester.

Kapcsolódó cikkek