A Magyar Orvosi Kamara elnöke a védettségi igazolvány használatának visszahozatalát javasolja

Megosztás

Kincses Gyula szerint már most el kellene kezdeni a felkészülést a negyedik hullámra, és megkezdeni a kontaktkutatást, valamint a tesztelést. Az egyetlen szigorítás, amit javasolna a kamara, a védettségi igazolvány használatának visszahozását, mert ezzel növelhető lenne az oltási kedv, és jelenleg nincs más megoldás, mint a vakcina – írja az atv.hu.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke természetesen nemcsak a járványról beszélt az ATV Start című műsorában. Kincses elmondta: készítettek egy felmérést azzal kapcsolatban, hogy az orvosok egyetértenek-e a hálapénz betiltásával. A kutatás szerint a megkérdezettek 74%-a azt nyilatkozta, hogy elégedett a lépéssel, ahogyan az alapbér emelésével is, a probléma ugyanis nem itt, hanem az ügyeleti díjakkal van.

A MOK elnöke szerint ezen a téren még komoly teendők vannak, ezzel kapcsolatban tárgyalást kértek a minisztériumtól, ez az OKFŐ-vel már el is indult. Az alapbérek magyar viszonylatban megfelelőek, az orvosok elégedettek, de nem volt részletes bértárgyalás, nem a bérrendszerről tárgyaltak, csak „leadtak egy papírt”, hogy milyen alapbért szeretnének, majd egyszer Orbán Viktor erre „azt mondta, hogy na jó”, ezért ennek számtalan hibája van – fejtette ki Kincses Gyula.

További részletek: atv.hu

Kapcsolódó cikkek