Kövér: Meg akarják szállni az emberek tudatát, rabul ejteni a lelküket

Megosztás

Kövér László házelnök vasárnap az erdélyi Oroszhegy községhez tartozó, a Székelyudvarhely közelében fekvő Székelyszentkirályon járt, ahol a Szentkirály és Szentistván nevű települések a Szent Király Szövetségének Kárpát-medencei találkozóját rendezték – tudósított az MTI alapján a Telex.hu. Ezen mondott beszédet a magyar Országgyűlés elnöke is: ebben arról beszélt, hogy szerinte a rendszerváltoztatás kezdete óta nem tapasztalt módon támadás alatt áll a Szent István-i hagyaték: a keresztény kultúra, a nemzeti önazonosság és az állami szuverenitás.

Az MTI így idézi azt, hogy mennyire riasztónak festette le a házelnök a világ helyzetét: „A 21. században immár az alávetésre és kifosztásra kiszemelt embereknek elsődlegesen nem az országát, hanem a tudatát akarják megszállni, a lelkét akarják rabul ejteni. Az új harcmodor lényege, hogy az embert elidegenítik természetes közösségeitől, államától, nemzetétől, szülőföldjétől, hitétől, hagyományaitól, végső soron kiforgatják önazonosságából, sőt a végén a szó szoros értelemben önmagából is. Még annak a bizonyosságát is elveszik tőle, hogy fiú-e vagy lány.”

Az Országgyűlés elnöke szerint nemcsak a harcmodor új, de az ellenség sem a régi: nem visel állami felségjelzést, nem áll mögötte semmiféle állami főhatalom – sőt, ő áll az állami hatalmak mögött, illetve fölött. Úgy vélte: ezt az ellenséget a „megvásárolt vagy megzsarolt politikusok hada, a civil szervezeteknek csúfolt nemzetközi ügynökhálózatok, multinacionális vállalatok, világbirodalommá nőtt kommunikációs cégek és a nyugati tudatipar” alkotja.

Kövér László szerint ennek a háborúnak ma Magyarország és Közép-Európa az egyik leghangosabb csatatere, de ez a háború nemcsak Magyarország ellen zajlik, hanem a demokrácia, a nemzeti önazonosság és az emberi méltóság ellen is. „Magyarország csupán – mint 1456-ban, 1848-49-ben és 1956-ban – lehetőséget kapott a történelem urától, hogy másoknak is példát mutatva méltó maradhasson az igazi szabadságra” – fogalmazott.

via és további részletek: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek