Kiderült, melyik pártba ülhet be 2022-ben Márki-Zay Péter

Megosztás

Siófokon tartottak sajtótájékoztatót Márki-Zay Péterék pénteken, ahol elhangzott: a hódmezővásárhelyi független polgármester az Új Világ Néppárt vagy a Párbeszéd frakciójába szándékozik beülni, ha sikerül győznie a körzetében a 2022-es országgyűlési választáson – írta meg a HVG.hu.

A hódmezővásárhelyi független polgármester elmondta, hogy sem az őt 2018-ban segítő Jobbikot, sem pedig az elszámoltatás miatt kézenfekvőnek tűnő Momentumot nem érezte megfelelő döntésnek, mert függetlenként, civilként inkább a függetlenségét akarta kihangsúlyozni. Ezért döntött úgy, hogy győzelem esetén a jobboldalon legkisebbnek számító Új Világ Néppárt frakciójába ül be. Annak azonban a jelenlegi számítások szerint igen csekély az esélye, hogy Pálinkás pártja egy frakciónyi, vagyis legalább öt képviselőt juttat a parlamentbe, így a fő mondás ebben az ügyben az, hogy ha Pálinkásék nem tudnak frakciót alakítani 2022-ben, akkor Márki-Zay a Párbeszéd Magyarországért frakciójában dolgozik majd – mutatott rá a Telex.

A bejelentésnek az a külön jelentősége, hogy Karácsony, Pálinkás és Márki-Zay mindhárman indulnak miniszterelnök-jelöltként. És a mostani közös kiállás után nem lenne meglepő, ha az előválasztás második fordulójában Márki-Zay és Pálinkás is Karácsonyt támogatná. Az első háromba bejutni ugyanis a jelenlegi felmérések alapján közölük most Karácsonynak van esélye.

via HVG.hu, Telex.hu, Fotó: Karácsony Gergely Facebook

Kapcsolódó cikkek