Hétvégén visszatér a nyári meleg, de pénteken még jégeső is lehet Borsodban

Megosztás

Az Időkép előrejelzése szerint a minapi csapadék után pénteken már sok lesz a napsütés, egy-egy zápor, gyenge zivatar csak reggel az északkeleti, napközben az északnyugati tájakon alakulhat ki. A délnyugati országrész kivételével többfelé erős lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Kora reggel 11-17, napközben 23-29 fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek éjfélig figyelmeztetést adott ki: napközben (főként délután) az északkeleti megyékben, illetve a Dunántúl északi és középső tájain alakulhat ki helyenként zivatar, amelyekhez átmeneti szélerősödés (ált. 50-65 km/h), jelentős csapadék (5-15 mm) esetleg jégeső (jégméret < 1-2 cm) társulhat.

Szombaton napos, száraz időre van kilátás, csak időnként jelenhetnek meg felhők az égen. A Dunántúlon a déli, a Dunától keletre a nyugatias szél lehet élénk. A friss hajnalt 28-33 fokos maximumok követik.

Vasárnap hazánk nagy részén 31-36 fokos kánikulában lesz részünk, de északnyugaton egy közelgő hidegfront miatt 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet. Itt egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat, valamint estétől feltámadhat az északi-északnyugati szél.

Hétfő hajnalban záporokkal, zivatarokkal, erős, viharos széllel vonul át a hidegfront, de napközben már csak kevés zápor lehet az északkeleti megyékben. Sok lesz a napsütés, délutánra a szél is csillapodik. 28-35 fokot mérhetünk. Kedden elszórt záporokra, zivatarokra, 26-32 fokos maximumokra van kilátás.

via Időkép

Kapcsolódó cikkek