Vodafone-osok, figyelem: nagy változás jön

Megosztás

Hazánkban jelenleg csak a Telekom ügyfelei számára érhető el az eSIM, és ezzel együtt az iPhone készülékek dual SIM funkcióját is csak ők tudják egyelőre használni, a multi SIM szolgáltatással pedig a mobilhálózati kapcsolatra is képes Apple Watch-hoz is csak ők tudnak előfizetést hozzáadni. Ez viszont bármikor megváltozhat, és végre csatlakozik a csapathoz a Vodafone is – írja a szifon.hu.

A forrás nem is lehetne hivatalosabb: a Vodafone legfrissebb, 2021. július 30-án hatályba lépett általános szerződési feltételeinek szövege ugyanis már tartalmazza az eSIM-et a 3.1.3-as és 4.1.1-es bekezdésekben. A szolgáltató weboldalán viszont jelenleg még nem szerepel az eSIM szolgáltatás, de mivel az ÁSZF már hatályos, így ez bármikor megváltozhat!

Az eSIM kompatibilis készülékekben egy beépített chip teszi lehetővé, hogy az ügyfélnek ne kelljen hagyományos SIM kártyát helyezni a készülékébe. Ehelyett elegendő a szerződés megkötését követően az interneten keresztül letölteni egy felhasználói SIM-profilt.

Ennek egyik előnye, hogy a mobilgyártóknak nem kell kialakítaniuk SIM-foglalatot az eszközben, így több hely marad más okosságokra. Az is praktikus, hogy az eSIM technológiával üzletbe járkálás nélkül, egy egyszerű letöltéssel vihető végbe például a szolgáltatóváltás.

Hasonlóan fontos, hogy így a kisebb eszközök is rá tudnak csatlakozni közvetlenül a mobilhálózatra, például az okosórák, melyek így önállóan, okosmobil jelenléte nélkül is használhatók telefonálásra, netezésre, online szolgáltatások igénybe vételére.

HVG.hu

Kapcsolódó cikkek