Polgármesterből lett kukásautó-sofőr, most mégis sokkal hálásabbak neki

Megosztás

Ann-Sophie Hermannson nem mindennapi történetét osztotta meg a hu.euronews.com: az 1964-ben született nő 2016 és 2018 között Göteborg polgármestere volt, most viszont egy kukásautót vezet.

Polgármesterként leginkább az esélyegyenlőség megteremtésével foglalkozott, szerzett pénzt a külvárosi szegénynegyedek renoválására, az egész várost igyekezett egyenlőbbé tenni, ahogy azt egy igazi szociáldemokratától elvárják. 2018 márciusában azonban a városi tanács megtiltotta a Burka Songs 2.0 című dokumentumfilm bemutatóját. Hermannson belekeveredett a vitába, néhány blogposztban pedig teljesen magára rántotta az asztalterítőt. Pártja szerint megjegyzései nem a terroristák, hanem a muszlimok ellen irányult, így a szocdemek kihátráltak mögüle, a polgármester pedig távozni kényszerült a polgármesteri hivatalból.

Hermansson azóta a Renova nevű hulladékgyűjtő cégnél vezet egy kukásautót. És a Politicónak adott interjúja szerint boldog, mert polgármesterként mindenért őt hibáztatták: a késő buszokért, a beduguló csatornákért, a hiányzó tanárokért. Most viszont mindenki türelmes vele, a lakók pedig megköszönik neki, hogy megszabadítja őket a szemetüktől. Mosolyognak rá, integetnek neki, elégedettek a munkájával.

További részletek a hu.euronews.com riportjában.

Kapcsolódó cikkek