Kiderült, kinek adta el az állam másfél milliárdért a siófoki hotelt

Megosztás

Májusban vált ismertté, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. árverésén másfél milliárd forintért vette meg egy érdeklődő az állami tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) által eladásra meghirdetett siófoki Hotel Mólót. Az eladó eddig titkolta a vevő személyét, és csak az mfor.hu sokadik kérdésére közölte, hogy a szállodát az Azúr Szórakoztatóközpont Szabadidő Szolgáltató Kft. vásárolta meg.

Az állam 2019 óta többségi tulajdonos a Bahartban, és a hajózási társaság a koronavírus-járványra hivatkozva határozott több balatoni ingatlanának az eladásáról. Eddig a balatonboglári Sellő kemping és a balatonszemesi Hattyú kempingkerült magánkézbe 1-1 milliárd forintért, míg a jó állapotban lévő siófoki Hotel Mólóért 1,5 milliárd forintot fizetett a vevő.

A balatonboglári kempinget a kecskeméti Terebezd Trade Kft. vette meg, míg a balatonszemesi kemping a Nagygyörgy Tibor által tulajdonolt Biggeorge Property Zrt. ingatlanfejlesztő érdekkörébe tartozó ingatlanbefektetési alaphoz került. szerezte meg.

A siófoki Hotel Mólót megvásároló Azúr Szórakoztatóközpont Kft. Kolarics Gergely tulajdonában van van, a vállalat 2020-ban 1,3 milliárd forintos forgalom mellett 164 millió forintos nyereséggel zárt

via HVG

Kapcsolódó cikkek