Végigrabolta Miskolcot a férfi, majd az egészet elvesztette szerencsejátékon

Megosztás

A rablások még májusban és júniusban történtek, ám tartozásai kiegyenlítéséhez még kicsit szerencsejátékozott is, rajtavesztett. A hét elején elfogták.

A rendőrségre 2021. május 15-én a kora délutáni órákban érkezett bejelentés arról, hogy Miskolcon, a Szentpéteri kapui városrészen kiraboltak egy dohányboltot, majd május 23-án este egy üzemanyagtöltő állomáson, míg június 1-jén egy Király utcai dohányboltban történt rablás. Mindhárom esetben egy férfi, késsel a kezében követelte a bevételt. A bűncselekmények során személyi sérülés nem történt, a keletkezett anyagi kár a hétszázezer forintot nem haladta meg.  

A Miskolci Rendőrkapitányság az elkövető azonosítása érdekében – az üzemanyagtöltő állomáson lefoglalt videófelvételt felhasználva, és fantomképet is közzé téve – felhívással fordult a lakossághoz.

A nyomozás során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy az elkövető mindhárom esetben azonos, ezért az eljárásokat egyesítették.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a rendőrök azonosították, majd 2021. július 27-én elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

A terhelt részletes beismerő vallomást tett, megbánást tanúsított. Elmondta, hogy fennálló tartozásait akarta kiegyenlíteni, ezért a rabolt pénzt szerencsejátékon befektette, azonban vesztett.

A Miskolci Rendőrkapitányság a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetése miatt folytatott eljárásban őrizetbe vette a gyanúsítottat, és kezdeményezi letartóztatását. (Police.hu)

Kapcsolódó cikkek