Ne lepődjön meg, ha becsenget egy kirendelt orvostanhallgató és próbál meggyőzni arról, hogy oltassa be magát

Megosztás

Teljesen megakadt az oltási program, hegyekben állnak felhalmozva a senkinek nem kellő vakcinák, leginkább a Sinopharm. Az élmezőnyből a gyenge középmezőnybe zuhantunk vissza, pedig Orbánék erre építették propagandájuk egy nagy részét. Nyilván ezért is az ellenzék és Brüsszel lesz a hibás.

Egészségügyi hallgatók keresik majd fel azokat a 60 évnél idősebb embereket, akik eddig még nem oltatták be magukat. Ezek a hallgatók próbálják majd meggyőzni őket arról, hogy kérjék a vakcinát, és aki már legalább tíz féléve tanul az egyetemen, az be is adhatja ezeknek az embereknek az oltást. Mindez augusztus 1-jén indul. Erről pénteken este jelent meg a rendelet a Magyar Közlönyben.

A rendelet szerint a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő hetente tájékoztatja a belügyminisztert és az adott háziorvost azokról a 60 pluszos emberekről, akik még nincsenek beoltva. Ekkor megadják a különféle személyes adatokat is, köztük a lakcímeket. Az egészségügyi képzést adó egyetemek szintén átadnak egy listát, amin a kirendelhető hallgatóikat sorolják fel.

A felkeresett beoltatlan személy elutasíthatja az oltást, de azt írásban kell megtennie. Ha kéri az oltást, akkor is regisztrálnia kell rá, legkésőbb akkor, amikor beoltják. Online vagy papíron is regisztrálhat. Az oltást a hallgatók háziorvos vagy az egyetemek által kijelölt orvos felügyelete mellett be is adhatják az idős embereknek. Ha igényli, a hallgató ellátásáról és szállásáról a kormányhivatal gondoskodik, munkájukért pedig pénzt is kapnak.

A kormány korábban már többször mondta, hogy akciót indítanak a még be nem oltott 60 felettiek körében, ezért aztán felkeresik őket. Legutóbb Orbán Viktor beszélt erről pénteken. György István, az országos oltási munkacsoport vezetője pénteken azt mondta, 65 év felett még 470 ezren nem éltek az oltással. (Telex.hu)

Related posts