A Hírszerző Akadémia végzőseinek adott át oklevelet Szijjártó Péter

Megosztás

“Átadtuk az új Hírszerző Akadémiánk első végzőseinek okleveleit. Különös kihívások állnak előttünk: a járvány újabb hulláma, migráció, új világgazdasági korszak és folyamatos beavatkozási kísérletek. Lesz dolga az újonnan végzett hírszerző kollégáknak”

– írta közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az időzítés meglehetősen furcsa így, hogy éppen most robbant ki egy hírszerzési, megfigyelési botrány, amelyben Magyarország erősen érintettnek tűnik. A Momentum éppen ma szólította fel a kormányt lemondásra.

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje és Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője lemondásra szólították fel a teljes kormányt a Pegasus-botrány miatt.

„A magyar állami szervek újságírókat, ellenzéki politikusokat, sőt még diákokat is lehallgattak. A magyar kormány nem tagadja a megfigyelés tényét, csupán arra hivatkozik, hogy minden jogszerűen történt.” – mondta Donáth Anna, a párt európai parlamenti képviselője.

Fekete-Győr András szerint kommunista eszközökkel, állampárti múltat idézve megfigyelik az állampolgárokat. „A kormány tagjai a tegnapi nap folyamán beismerő vallomásokat tettek Pintér Sándortól kezdve, Szijjártó Péteren át egészen Varga Juditig, miszerint lehallgatják az állampolgárokat. Szerintünk ez nem fér bele sem az Európai uniós, sem a magyar politikai normába. Ezért azt követeljük a kormánytól, hogy minden egyes tagjával együtt, Orbán Viktor mondjon le a hivataláról!”

Kapcsolódó cikkek