Varga Judit töröltetni akarta azt a kérdést az interjújából, hogy adna-e engedélyt újságírók és ellenzékiek megfigyelésére

Megosztás

A francia Le Monde készített interjút Varga Judit igazságügyi miniszterrel, a beszélgetés során pedig a hétvégén kirobbant nemzetközi kémbotrány is felmerült – ebben bizonyos hírek szerint a magyar kormány is érintette, de magyar újságírók és ellenzéki politikusok mindenképpen azok. ű

A nemzetközi tényfeltáró projektben a Le Monde is részt vett, ezért is kérdeztek rá erre a dologra a magyar kormány egyik tagjánál, Varga Juditnál, aki úgy reagált erre, hogy „Micsoda kérdés! Ez önmagában provokáció!” Azt is állította, hogy csak a jogszabályoknak megfelelő megfigyelési kérelmek kaphatnak engedélyt, és azt is hozzátette, hogy „annyi sok veszély leselkedik az államra mindenhonnan”.

A Washington Post most azt írja, az interjú utáni napon az Igazságügyi Minisztérium azt kérte a laptól, a kérdést és a válaszát is töröljék az interjúból.

Később Varga is részletes kérdéssort kapott a célpontként kiválasztott, illetve konkrétan megfigyelés alá is vett magyar újságírókról és médiatulajdonosokról, de erre már nem érkezett válasz.

forrás: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek