Pert fontolgat a kémszofvert gyártó cég – felháborítónak tartják az állításokat

Megosztás

Közleményben reagált az izraeli NSO techcég, a Pegasus kémszoftver gyártója a vasárnap óta a nemzetközi médiában fokozatosan kibontakozó megfigyelési botrányra (erről röviden itt), amiben a hírek szerint az ő kiberfegyverük az egyik főszereplő – írja a Telex.

Az NSO szerint

„A Forbidden Stories jelentése tele van téves feltételezésekkel és meg nem erősített elméletekkel, amelyek komoly kétségeket ébresztenek a források megbízhatóságával és érdekeivel kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy a »meg nem nevezett források«️ olyan információkat szolgáltattak, amelyeknek nincs tényalapjuk, és távol állnak a valóságtól. Ellenőrzésük után határozottan visszautasítjuk a jelentésükben szereplő hamis állításokat. A forrásaik olyan információkkal látták el őket, amelyeknek nincs tényszerű alapjuk, ami abból is kitűnik, hogy számos állításukhoz nem áll rendelkezésre alátámasztó dokumentáció. Valójában ezek az állítások annyira felháborítóak és távol állnak a valóságtól, hogy az NSO rágalmazási pert fontolgat”.

Az NSO elismétli a közleményben azt az állítását, miszerint kizárólag államok bűnüldöző és hírszerző szervei számára értékesíti technológiáit azzal a céllal, hogy a bűnözés és a terrorcselekmények megelőzése révén életeket mentsen.

Kapcsolódó cikkek