Miskolcon járt és bemutatta a támogatott jelöltjeit Márki Zay-Péter

Megosztás

Az ellenzéki miniszterelnökjelölt-választás egyik indulója összesen hat támogatottat nevezett meg a megye választókerületeiben.

“Nem csupán arra kérek mindenkit, hogy szavazzon az előválasztáson, de arra is, hogy biztassa erre ismerőseit, barátait: legyen minél nagyobb a részvételi arány” – fejtette ki nézetét a miniszterelnök-jelöltként induló Márki Zay-Péter a vasárnapi látogatásán, amelyről a Minap.hu tudósított.

“A Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi szervezetét két éve hoztuk létre Miskolcon – egyébként nagyon aktív az itteni Kossuth Kör. 2019-ben az önkormányzati választások miatt hirdettük meg a teljes ellenzéki összefogást. Azt a modellt igyekeztünk népszerűsíteni, ami Hódmezővásárhelyen sikerre vezetett: ha minden ellenzéki párt békességben összefog, és az aktivistáik is melléjük állnak, akkor sikert tudunk aratni még olyan helyeken is, ahol ez egyébként lehetetlennek tűnik. A cél: egy demokratikus, szabad, európai magyar jogállam létrehozása.”

Hódmezővásárhely polgármestereként úgy gondolja, üzenete van annak, ha valaki hűségesen és sikeresen vezet egy várost: ezt jó ajánlólevélnek tartja az országos feladatok ellátására is. Úgy véli, ezek a tapasztalatok felvértezik őt és Karácsony Gergelyt. Arról is beszélt, hogy az önkormányzatok fontos terepei egy esetleges kormányváltásnak. A MiNapnak azt is elmondta, hogy véleménye szerint a 7 választókörzetből 5-6 nyerhetőnek tűnik az ellenzék számára.

Arra is fény derült, mely jelölteket támogatja a mozgalom: Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. választókerületében a jobbikos Szilágyi Szabolcsot, a 2-es választókerületben a DK-s Hegedűs Andreát. A Mindenki Magyarországa Mozgalom a Miskolcot nem érintő megyei körzetekben is támogat jelölteket az ellenzéki előválasztáson: a 3-as számú választókerületben a jobbikos Farkas Péter Barnabást, 4-es választókerületben Hernádszentandrás polgármesterét, Üveges Gábort, az 5-ös választókerületben Erdei Sándor Zsoltot, a 6-os körzetben Jézsó Gábort (MSZP-Párbeszéd), a 7-es választókörzetben pedig Kormos Annát (MSZP-Párbeszéd).

További részletek Márki-Zay miskolci látogatásáról a Minap.hu tudósításában.

Fotó: Juhász Ákos / Minap.hu

Kapcsolódó cikkek