Egy gokart beindítása közben égtek meg a sajólászlófalvai fiúk

Megosztás

Mint arról mi is beszámoltunk, két kisfiúval történt baleset Sajólászlófalván, az RTL Klub Híradójában pedig az is kiderült, hogy egy üres kannából kiáramló benzingőz gyújtott meg egy gokartot, ami miatt megégtek a fiúk – írja az Index.

Az egyik kisfiú nagyon súlyos állapotban fekszik kórházban. “A haja, mindene deréktől fölfelé végig a két keze leégett. Hál’ Istennek nem szívott be meleg levegőt, mert akkor a tüdejét is érte volna, és akkor ők ott nem maradnak meg” − mondta Bence édesanyja. A kisfiú egy másik gyerekkel együtt került kórházba, miután egy házilag összerakott gokartot próbáltak beindítani két ismerősükkel.

A jármű tulajdonosa elmondta: nem volt otthon, mikor 12 éves fia és öccse megpróbálta beindítani a gokartot. A gyerekek azt mondták neki, hogy két tűz is keletkezett, az elsőt azonban sikerült eloltani. A második tűz egy kanna miatt keletkezett.

“A Bence fiú mikor lehajolt, a térdével elborította és a gőz a gépjármű felé fordult. Ebből jött ki a láng, ami szegény fiún begyújtotta a felső ruházatot” − mondta a tulajdonos. A két fiú nagyon közel állt egymáshoz, így a tűz a másik gyerek ruhájára is átterjedt. A lángokat azonnal megpróbálták eloltani vízzel a fürdőszobában és a medencében is, Bence azonban nagyon súlyos sérüléseket szenvedett.

A település egyik önkormányzati képviselője elmondta: gyűjtést indítottak, hogy támogassák a kisfiú felépülését.

via Index.hu, fotó: RTL Klub Híradó

 

Kapcsolódó cikkek