Idős, beteg embereket rabolt ki a mezőkövesdi férfi

Megosztás

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki két időskorú és egészségi állapotánál fogva a bűncselekmény elhárítására nem képes férfitől vette el az értékeit.

A vádirat szerint, 2021. április 25-én délelőtt a vádlott és egy ismerőse azért mentek be a sértett mezőkövesdi lakóházának udvarára, mert az idős férfi felesége segítséget kért tőlük, hogy az udvaron rosszul lett sértettet segítsenek bevinni a lakásba. Miután a két férfi a mozgásképtelen sértettet bevitte a házba, az idős férfit háttal a falnak támasztva a padlóra ültették.

A vádlott ekkor vette észre a sértett kigombolt ingén keresztül a nyakában viselt arany nyakláncot a rajta lévő arany medált. A vádlott – kihasználva, hogy a sértett állapota miatt nem tudja a cselekményt megakadályozni – a 120.000 forint értékű ékszert kiszakította a férfi nyakából és azt eltulajdonítva sietősen távozott a lakásból.

A fentieket követően, a vádlott 2021. május 12-én késő este, egy mezőkövesdi lakásban bement – egy ott vendégként tartózkodó- idős férfi külön bejáratú lakrészébe és a sértettnek gyógyszert kínált megvételre.

Miután a férfi közölte, hogy nem kíván vásárolni, a vádlott rövid időre elhagyta a szobát, azonban rövidesen visszatért, majd a sértettet a bal vállánál nagy erővel meglökte, aki ennek következtében az ágyra esett. Ekkor a vádlott – kihasználva, hogy az idős, gyenge fizikumú és betegsége miatt mozgáskorlátozott férfi nem tud számottevő ellenállást kifejteni – a sértett jobb kezéből kicsavarta az idős férfi táskáját és azt a benne lévő 22.000 forint értékű mobiltelefonnal együtt eltulajdonítva távozott a helyszínről.

A vádlott cselekménye következtében a sértett a jobb kezén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség a büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak. A vádlott letartóztatásban várja a bíróság döntését.

Kapcsolódó cikkek