Megszüntették az eljárást Fekete-Győr ellen, mert törvénysértő volt a kihallgatása

Megosztás


Helyt adtak Fekete-Győr András panaszának és megszüntették az eljárást, amit rongálás miatt indított a rendőrség – számolt be a Momentum Mozgalom elnöke a Facebookon.

A pártelnököt azért hallgatták ki, mert májusban Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőkkel közösen felfújtak a külgazdasági és külügyminisztérium elé egy #FREE NAVALNY feliratot. A Budapesti Közérdekvédelmi Ügyészség levele szerint az első meghallgatásán elmondottak alapján adtak helyt a panasznak, és kimondták: „az eljárás alá vont személykénti meghallgatásra törvénysértő módon került sor”, a határozat ellen pedig nincs helye jogorvoslatnak.

Fekete-Győr szerint az ügyészség azt az érvelést fogadta el, hogy a lemosható festékkel készített felirat semmilyen kárt nem okozott a járdában.

A három politikus másfél hónapja a minisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy álljon ki a bebörtönzött orosz ellenzéki, Alekszej Navalnij mellett. Az akciót az oroszországi tüntetésekkel egy időpontban tartották meg.

Kapcsolódó cikkek