Református lelkész osztott meg egy homofób grafikát, amiről kiderült hogy egy régi kommunista plakát átszerkesztve

Megosztás

Sok mindent megcsináltak az utóbbi években a kereszténységre hivatkozva Magyarországon, amiről az igaz hívők pontosan tudják, hogy semmi köze nincs a bibliában leírtakhoz. Bikádi László Károly lelkész botrányos megnyilvánulásai nem először verik ki a biztosítékot minden jóérzésű hívőnél és ateistánál egyaránt.

Nem kis botrányt kavart és több református egyházi vezető is megdöbbent és tiltakozott a Dunántúli Református Egyházkerület püspökénél amikor 2016-ban a Veszprém melletti falucska, Hajmáskér lelkésze Bikádi László Károly a szószékről elhangzott beszédben azt mondta:

„Nem állíthatjuk, hogy fehér emberként felebarátként kezelnénk a színes bőrűeket, legyen az arab, legyen az néger, legyen az afrikai, legyen az ázsiai”.

Egy neve elhallgatását kérő lelkész azt mondta akkor, nem érti mi vezette kollégáját, amikor a menekültek ellen beszélt és szerinte egyértelmű náci propagandát terjesztett a szószékről.

„Az írás egyértelműen fogalmaz. Mindenki a felebarátunk. A szamaritánus története pedig pont arról szól, hogy az emberségünkkel kell találkozni még akkor is, ha ezért ki kell lépnünk a kényelmi zónánkból és felebarátként kell kezelnünk mindenkit, legyen az arab, fekete vagy ázsiai”.

Az ügyet akkor a legfelsőbb egyházi körökben vizsgálták és úgy tűnt, akár fegyelmi eljárás is indulhat Bikádi lelkész ellen.

Ehhez képest semmi ilyesmi nem történt. Sőt, 2020-ban Steinbach József püspök ünnepi istentiszteletet tartott és prédikációjában kiemelten elismerte Bikádi lelkészségi munkáját.

Ami viszont legutóbb történt, minden képzeletet felülmúl.


A lelkész egy grafikát osztott meg, amiben egy szivárványos ingujjú karmos kéz nyúl egy családhoz, de egy magyar zászlós kéz megfogja azt. Ez önmagában is rendkívül homofóbnak számít, de ha hozzávesszük, hogy ennek a képnek az eredetije egy 1941-ben készült a hitleri hatalom elleni kommunista szovjet plakát, joggal ugrik még egyet a vérnyomásunk.

Bikádi László Károly posztja tegnap még elérhető volt, mára azonban törölte azt, feltételezhetően a kép alatti több száz komment miatt, amit biztosan nem tett zsebre.

Ilyenkor érdemes elgondolkodni, hogy az ilyesfajta propaganda hova vezetett a második világégés idején mindkét oldalon, és hova vezethet a XXI. században.

Forrás: Városi Kurir

Kapcsolódó cikkek