Karddal támadtak haragosukra a borsodi férfiak

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 39 éves és egy 20 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt, akik régi haragosukat bántalmaztákírja az Ügyészség honlapja.

A vádirat szerint a vádlottak – apa és fia – 2019. október hónap végén ittas állapotban, az esti órákban egy borsodi kistelepülésen, az utcán tartózkodtak, ahol összetalálkoztak egy régi haragosukkal. Először szóváltásba kerültek a férfival, majd a náluk lévő díszkardokkal elkezdték fenyegetni.

A férfi megijedt tőlük, és hátrálva megpróbált eljutni az anyósa házához, de megbotlott és a földre esett. Amikor térdelő állásból próbált felállni, a vádlottak közül az apa hozzálépett, az 1 méter hosszú díszkardot két kézzel markolatánál megfogva a feje fölé emelte, és ezzel a lendülettel lesújtott rá. A férfi védekezett, és jobb karját a feje elé emelte, amelybe a kard belevágott.

A sértett az ütéstől a földre rogyott, amire odament a másik vádlott is, és ő is egy díszkarddal akart lesújtani szintén a feje felől lendítve, ekkor viszont a földön lévő sértett úgy védekezett, hogy kirúgta támadója lábát, ettől a vádlott elveszítette az egyensúlyát, így nem találta el a sértettet.

Az eseményeket viszont látták a sértett rokonai, a segítségére siettek, mire mindkét vádlott elmenekült a helyszínről.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló izomsérüléssel járó vágott sérülést szenvedett el, amennyiben védekezésként a karját nem emelte volna a feje felé, életveszélyt okozó sérülés is bekövetkezhetett volna.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottak közül az apával szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a fiával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Kapcsolódó cikkek