Dobrev: Orbán politikájának alapja, hogy kipécéz egy csoportot, akik ellen gyűlöletet szíthat

Megosztás

Élő interjút adott a minap a CNN amerikai hírtelevíziónak Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció ellenzéki miniszterelnök-jelöltségre pályázó politikusa – írta meg a HVG.hu. A riporter először a homfób módosítókkal teleírt pedofiltörvényről kérdezte Dobrevet, arról érdeklődve, miért nem volt ellene komolyabb ellenállás a szavazók részéről.

A politikus azt mondta, hogy Orbán Viktor politikájának az alapja, hogy minden választás előtt kipécéz embereket vagy csoportokat, akik ellen gyűlöletet szíthat. Jelenleg ez az LMBTQ közösség, míg négy éve a menekültek, az EU és Soros György voltak. Dobrev szerint Orbán a gyűlölettel próbálja elterelni a figyelmet a valódi, silány politikai teljesítményéről.

Arra a felvetésre, hogy lehet-e szó fordulatról, annak kapcsán, hogy a törvény miatt a holland miniszterelnök felszólította Orbánt az EU-ból való kilépésre, Dobrev azt mondta, hogy Orbán Viktor már több olyan lépést lett, ami a kilépés felé vezet, és szerinte csak azért nem lépett még ki, mert számít az uniós támogatások euromilliárdjaira. 

További részletek a HVG.hu cikkében.

Fotó: Dobrev Klára Facebook

Kapcsolódó cikkek