A klímaváltozás rendre ránk rúgja az ajtót – derékig érő jég egy vihar után – videó

Megosztás

Kelet-Franciaországban óriási jégverés tombolt, úgy kellett lapátolni a jeget, mintha tél lenne.

Miközben Amerikában csaknem 48 fokos hőmérséklettel sorra dőlnek meg a melegrekordok, itt, Európában heves zivatarok és szupercellák tombolnak, jeget és vizet zúdítva a tőlünk nyugatabbra élők nyakába.

A kelet-franciaországi Plombières-les-Bains faluban a jég olyan hatalmas mennyiségben és méretben zúdult le, hogy csaknem derékig érően borítja be a település utcáit. Nemcsak tojásnagyságú, de narancsméretű jég is esett, amely házak és autók ablakait törte ripityomra, és több embert súlyosan megsebesített.

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és szabadtéri

Elzászban és Franciaország több más északi tartományában rendkívüli katasztrófahelyzetet hirdettek, miután a meteorológia szerint még koránt sincs vége az ítéletidőnek. Somme megye keleti részén egy óra alatt 30 milliméter csapadék esett, és várható áradásokra figyelmeztetnek.

A hétvégi tornádók ismétlődésétől is tartanak, a Franciaország északi részén található Oisemont település közelében lencsevégre is kapták a hosszan lenyúló felhőtölcsért, amely, ha eléri a földet, ugyanolyan pusztítást zúdíthat a helyiekre, mint a néhány nappal ezelőtti csehországi szélvihar. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek