A DK pert nyert az MTI ellen, de a bírósági ítélet ellenére se adják ki a párt közleményeit

Megosztás

Újabb pert nyert az MTI ellen kedden a Demokratikus Koalíció – írták a közleményükben, amelyet a HVG szemlézett először.

A párt azért fordult a bírósághoz, mert az MTI korábban megtagadta, hogy közzétegye “A Demokratikus Koalíció pert nyert a kormány által kézivezérelt MTI ellen” című közleményüket.

A hírügynökség arra hivatkozott, hogy ez sérti a közmédia jó hírét, a bíróság azonban most arra kötelezte, hogy a felületén publikálja a fenti közleményt.

„Az ítélet szerint tehát a Távirati Iroda nevezhető kézivezéreltnek, az MTI köteles lesz saját magáról leírni a valóságot”

– írta a DK.

A párt eredetileg azért indított pert az MTI ellen, mert az sorozatosan megtagadta a kormányt bíráló vagy a miniszterelnökről, a fideszes holdudvarhoz tartozó oligarchákról szóló közleményeik közzétételét. Ősszel az első fokon eljáró bíróság négy kommünikéről mondta ki, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt., amelyhez az MTI is tartozik, szerződést szegett a közlés megtagadásával, ezért arra kötelezték, hogy adja ki őket az Országos Sajtószolgálaton (OS) keresztül.

Kapcsolódó cikkek