Miért van a magyarokban ekkora gyűlölet… bárhol is járunk?

Megosztás

A hírek jól megtervezetten, felülről irányítottak a közmédiában, a való életben valahogy egészen más dolgokat tapasztalunk. A felhergelt magyarok sem itthon, sem külföldön nem tudnak kulturáltan viselkedni, de ennek alapjai lassan két évtizeddel ezelőtt (talán annál is régebben) gyökereznek.

A Facebookon Ágoston László osztotta meg gondolatait velünk. Érdekes olvasmány.

“Nem megy ki a fejemből annak a “fociszurkolónak” a képe, aki a német-magyaron az első gól után (talán egy nemzeti színű zászlóval a kezében?) szuperlassításban üvöltötte Manuel Neuer, a Bayern München 103-szoros válogatott, kilencszeres német bajnok, kétszeres Bajnokok ligája győztes, világbajnok, ötször Európa legjobbjának választott kapusának az arcába:

“Miiii vaaaaaan teee f***ssssszzzzzoooooopppooooooooooo?”

Szerintem sokan áldottuk akkor az eget, hogy a magyar nyelv messze van a többitől, és talán a világ népei nem értették, mit fogalmazott meg a fiatal “sportember”. Mert k-vára szégyelltem nézni.

Amikor ma azt olvasom, hogy német lányokat ütöttek meg és köptek le magyar “focidrukkerek” a Puskásban, és mellette azt olvasom, hogy sokan ki vannak akadva a német rendőrség múlt heti, a magyar “szurkolókat” vegzáló intézkedései miatt, eszembe jut egy barátom mondata,

“Én úgy vagyok büszke a magyarságomra, hogy ha külföldre megyek, mindig odafigyelek magamra. Tudom, hogy rajtam keresztül a hazámat is megítélik. Tudom, hogy a hazám nagykövete vagyok minden pillanatban.”

Persze, jogosan mondhatod, hogy nincsen a világnak olyan országa, ahol ne lehetne ilyen képeket elkapni egy focimeccsen. Csak nem mindenhol normális, ha megtörténik.

Amikor otthon kiakadnak a magyar szurkolók németországi előállításán, akkor pontosan ezt a kultúrsokkot élik meg az emberek: hogy máshol azt, amit otthon naponta szemrebbenés nélkül csinálnak milliók, a törvény elzárással bünteti.

Tudod, amikor otthon voltam a Budapest Pride menetkísérője, egy héttel előtte külön kis kiképzést kellett kapnunk, hogy mit csináljunk, ha szidnak, leköpnek vagy akár megütnek minket.

Most, hogy a bristoli Pride menetkísérőjének jelentkeztem, annyit kérnek, indulás előtt egy órával legyek ott. Ilyesmi fel sem merül.

El sem tudják képzelni.

Azt sem tudják elképzelni, milyen, amikor Budapest utcáin három huszonéves lánnyal a felvonulásra tartva egy horda feketeruhás üvölti a lányok után (mert az egyik német volt és szivárványos ruhát vett fel nagy tapasztalatlanságában), hogy

“Megb-szunk te büdös ribanc!”

Természetesen a keresztény konzervatív értékek védelmében.

Mert itt ez nem normális. Mondhatod, hogy otthon sem, de akkor miért a Pride-ot cseszegetik a fekete ruhás “ellentüntetők” helyett?

Mondhatod, hogy nem normális, de akkor miért a német rendőrök vannak a hírekben, a f-sszopózó és lányokat megütő “drukkerek” helyett?

Közben Orbán azt nyilatkozza a német hírügynökségnek, hogy a szivárvány a budapesti utcaképnek is természetes része.

Csak azt felejti elmondani, hogy a szivárvány megjelenésekor a fekete ruhás hajtóvadászok is.”

Kapcsolódó cikkek