Közösségi ATM program indul a kistérségi települések fejlesztésére

Megosztás

Új területre lépett az eddig főként városközpontokban, turisztikai célpontok közelében aktív készpénz-automata üzemeltető cég, az Euronet. A Közösségi ATM program keretében olyan településeket és városrészeket céloznak meg, ahol jellemzően eddig nem volt lehetőség a készpénz felvételére. Az új, folyamatosan kihelyezett, kék-sárga színű készülékeket az Euronet.hu ATM-keresője segít megtalálni.

A Közösségi ATM szolgáltatás már jelenleg is az ország számos, kevésbé frekventált községében, városrészében segíti a lakosok készpénzvételét: a következő hónapokban – az önkormányzatokkal és egyéb szervezetekkel való együttműködés eredményeként – további jelentős növekedésre lehet számítani.

„A digitalizáció és az online bankolás terjedésével egyre kevesebb a bankfiók és banki ATM, ugyanakkor a készpénz továbbra is az életünk elengedhetetlen része. A Közösségi ATM telepítési programunkat azért indítottuk, hogy a kevésbé forgalmas városrészekben, kistelepüléseken élőknek se kelljen hosszú utat megtenni csak azért, hogy készpénzhez jussanak.”

– mondja Frank Richárd, az Euronet magyarországi igazgatója.

“A készpénzkiadás mindenki számára fontos szolgáltatás, különösen hazánkban, ahol megfigyelhető, hogy a készpénz felvételek, valamint a készpénzzel végzett vásárlási tranzakciók száma is növekedett az elmúlt évek során. Emellett nem elhanyagolható, hogy az ország egyes területein a közelmúltban megfigyelhető a bankok csökkenő aktivitása, így társadalmi feladatunk is segíteni a lakosságot, különösképpen az időseket a készpénzfelvétel megkönnyítésével”

– tette hozzá Frank Richárd.

A Közösségi ATM szolgáltatást kifejezetten azoknak az önkormányzatoknak és közösségeknek tervezték, amelyek biztosítani szeretnék lakosaik, dolgozóik számára a készpénzfelvétel lehetőségét. Megfelelő telepítési helyszín biztosítása esetén az Euronet teljes felelősséggel vállalja az ATM-ek elhelyezését és üzemeltetését. Az automatákból forint mellett euro kivételére is lehetőség van a kártya típusa alapján, illetve a Magyarországon kibocsátott kártyákkal az Euronet ATM-ekben is ingyenes a készpénzfelvétel a vonatkozó törvényi szabályozásnak megfelelően: havonta kétszer, maximum 150.000 forintig.

Az Euronetet 1994-ben Magyarországon alapították, azóta a világ egyik legsikeresebb, legmegbízhatóbb elektronikus pénzügyi szolgáltató nagyvállalata lett. Az elmúlt évtizedekben világszerte 45.000, Magyarországon közel 600 ATM-ből álló hálózatot épített ki.

Kapcsolódó cikkek