Nem kapott segélyt, ezért terrorcselekménnyel fenyegette az önkormányzatot a borsodi férfi

Megosztás

Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt indult büntetőeljárás a Miskolci Törvényszéken azzal a férfivel szemben, aki életveszélyesen megfenyegette a képviselő testület tagjait egy borsodi településen – írja a Miskolci Törvényszék honlapja.

A vádirat szerint a férfi 2020. szeptemberében 50.000.- forint rendkívüli segélyt akart igényelni a település önkormányzatától. A pénz megszerzése érdekében felszólította a képviselő testület egyik tagját, hogy intézkedjen, mert különben ő fog intézkedni. Mivel a támogatás folyósítására nem került sor, néhány nap elteltével bement a községházára, ahol az alpolgármesterrel is közölte, hogy segélyre van szüksége. Pénzt ezúttal sem kapott, ezért egy csavarhúzót vett elő, majd azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha a segélyt nem kapja meg, a polgármester és a képviselő testület tagjainak a torkát is keresztül fogja szúrni.

A vádlottal szemben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A Miskolci Törvényszék a 2021. június 9. napján kelt határozatával a vádlott letartóztatását fenntartotta. A végzés indokai szerint a vádlott szökésének vagy elrejtőzésének veszélyére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy az eljárási cselekményeknél a jelenléte másképp nem biztosítható, továbbá tartani kell attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén bűncselekményt követne el.

Kapcsolódó cikkek