A fideszes megmondóemberek a válogatott sikerét azonnal arra használják, hogy gyalázzák az ellenzéket

Megosztás

Mindenkinek kijutott belőle, a kormánypárti influenszerek az interneten osztják az észt és minden létező helyen nekiesnek az ellenzéknek, igyekezvén teljesen kisajátítani a sikert.

A magyar válogatott mindenkit meglepve, nagyot küzdve 1-1-et játszott a világ egyik legerősebb nemzeti válogatottja, Franciaország ellen. Rengeteg magyart töltött el büszkeséggel a siker, több fideszes politikus és megmondóember viszont úgy döntött,

azzal ünneplik a sikert, hogy az ellenzéket gyalázzák.

Menczer Tamás külügyi államtitkár például „Gyurcsány Ferenc hangján” megírta, mennyire kilehet a teljes ellenzék, amiért most örülnek a magyarok.

“Gyurcsány Ferenc is értékelte az Európa-bajnoksággal kapcsolatos helyzetet.Véletlenül eljutott hozzám. Beszél: Gyurcsány Ferenc Hallgatják: Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Jakab Péter, Fekete-Győr András és a többiek

Gyerekek, baj van. Elk.rtuk. Miért nem szólt nekem senki, hogy ebből az Eb-ből baj lehet? Én úgy terveztem, hogy simán túl leszünk rajta.Kiküldöm a feleségemet, meg Karácsony Gergőt és Fekete-Győr Andrist, hogy csináljanak úgy, mintha mi is drukkolnánk. De természetesen a portugálok, a franciák meg a németek agyonverik a magyar csapatot, aztán persze lendületesen stadionozunk, szidjuk a labdarúgókat meg a kormányt, és ennyi. Egyszerű, gond egy szál se.Erre most döntetlent játszik a válogatott a világbajnokkal??! Meg a portugálok is 84 percig szenvednek a magyarok ellen?

Az emberek meg ünnepelnek, boldogok és büszkék?!Gyerekek, nem ezt akartuk. Ugyan mi általában hülyének nézzük a magyarokat, de a magyarok nem hülyék.Ők is tudják, hogy ha rajtunk múlna, nem lennének akadémiák, és akkor nem lenne ez a Kleinheisler Lacika sem, ki se tudom mondani a nevét, de a legjobb volt a franciák ellen.Ha mi kormányoznánk, nem lenne Puskás-stadion sem, így nem lenne Budapesten Eb-meccs sem, és nem játszana a válogatott hazai pályán döntetlent 60 ezer ember előtt a világbajnokkal.Jaj, de szép lenne, ha mindez nem lenne. De van.Most itt magyarok milliói azt mondják, hogy életre szóló élményben van részük. Értitek? És a Viktor van kormányon… Borzasztó.

Gyerekek, ha a magyarok esetleg Münchenben is csodát csinálnak, és továbbjutnak ebből a csoportból, akkor nekünk harangoztak. Akkor hogy fogunk stadionozni? Hogy fogjuk szidni a focit? És főleg ki fogja elhinni, hogy itt diktatúra van, amikor az egész világ ünneplő magyarokat fog látni?!Már most is az ünneplőktől hangos az ország. Gyerekek, nem ezt akartuk.És már Ildikó sincs itt, hogy megkérdezzem, kell-e még valamit mondanom…

(Ez egy elképzelt beszéd. Bármi hasonlóság a valósággal kizárólag a véletlen műve lehet.)”

Frissítés: Három nappal korábban még arról beszélt, hogy a sport nem pártpolitikai kérdés, és örül, ha mindenki szurkol a válogatottnak.

Deák Dániel fideszes influenszer gyakorlatilag a meccs óta az ellenzéket szidja posztokban, kommentekben.

Szánthó Miklós, a KESMA elnöke Schiffer Andrást idézte nagy örömmel, akinek egy ilyen meccsen is Niedermüller Péter jár az eszében.

Miután viszont Karácsony Gergely főpolgármester kiírta a Facebookra (érezhetően áthallásos üzenetet választva), hogy: „Ilyen az, amikor a túlerőt felülírja a hit, a szív és az akarat. Szép volt, fiúk!”, azonnal fideszes politikusok és influenszerek jelentek meg a poszt alatt:

A fideszes média közben arról ír, hogy a válogatott szereplése Orbán Viktornak köszönhető, a baloldal pedig támadja a magyar szurkolókat.

Eközben Szijjártó Péter külügyminiszter – aki barátjával, Dzsudzsák Balázs volt válogatott labdarúgóval együtt nézte a meccset a stadionban – azzal kapcsolatban, hogy a müncheni stadiont szivárványszínűre világítanák, azt mondta:

rendkívül káros és veszélyes, amikor akárki a politikát össze akarja keverni a sporttal.

Valóban, Péter? Akkor ezek a fideszes hozzászólások sem tetszenek, igaz? (444.hu)

Kapcsolódó cikkek