Figyeljünk a horvát nyaralásoknál, mert hazafelé bizony kérik a védettségi igazolványt

Megosztás

Ahogy mi is megírtuk, már védettségi igazolvány se kell a horvátországi utazáshoz, azaz a járvány előtti időszakhoz hasonlóan, a magyarok szabadon beutazhatnak az országba. A helyzet azonban ennyire nem egyszerű, a hazajutáshoz ugyanis továbbra is szükség van a védettség igazolására, ennek hiányában 10 napos karantén vár a hazaérkezőkre – mutatott rá riportjában az ATV Híradó.

Mint írják: annak ellenére, hogy a horvátok eltörölték a védettségi kártya használatát a beutazásnál, a hatóságok azt javasolják, hogy ha lehetőségünk van, regisztráljunk a horvát konzulátus honlapján, ha déli szomszédainknál nyaralnánk. Az ATV Híradó felhívta a magyar konzuli szolgálat zöld számát, ahol arról érdeklődtek: ha turistaként utazunk Horvátországba, kérhetik-e a védettségi kártyánkat a határon? Azt válaszolták: „nem kell, tehát magyar állampolgár június 17-e óta azaz tegnap előtt óta gyakorlatilag , egy érvényes személyi igazolvánnyal, útlevéllel beutazhat, semmire nincs szükség , semmit nem kell igazolni, a védettségi igazolvány az azért kell, mert amikor visszajön Magyarországra, akkor ellenőrzik.”

Akinél nincs ott a védettségi igazolvány, vagy egyáltalán nincs védettségi kártyája az pórul is járhat hazafelé a magyar határon, mert a nyaralás után 10 napra karanténba kell vonulnia.

via ATV Híradó

Kapcsolódó cikkek